sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Tepon valmennus



Oltiin tänään Tepolla estevalmennuksessa. Oli siis niin lämmin päivä että! Mä söin aamupalankin ulkona, tottakai äidin kanssa!

Valmennus alko kaheltatoista joten mentiin tallille yhentoista aikaan. Tehtiin siinä kaikki lähtörutiinit ja lähdettiin. Oltiin aikataulua myöhässä 10minuuttia mutta onneks kerettiin kumminkin! Kun oltiin paikalla Teppo ootteli jo pihalla. Ensin juteltiin tulevista kisoista ja sitten Teppo analysoi viimeviikonlopun radat. Ne olivat kuullemma erittäin tyylikkäät ja hyvät radat! Teppo sano että ihan näytösmäistä!! :D 
Itse valmennukseen. Kävelin ensin ja otin sitten ohjat käteen. Tavotteena oli saada poni pohkeelta ohjalle ja EI rullalle kaulasta. Alexa olis kovin vaan halunnut kipitellä pää ylhäällä mun alta pois. Tehtiin voltteja ja muita kiemuroita hetken aikaa. Lopulta Alexa otti sitten muutaman hyvän askeleen ja alettiin ravaamaan. Ravissa työskentely alko samallalailla. Paljon ympyröitä ja muita kiemuroita. (Runollista!! :D) sitten kun se onnistu tulin molemmista kierroksista avoa pitkillä sivuilla. Ne onnistu itseasiassa aika hyvin!
Laukkaa kun otettiin Alexa oli aika jännittynyt. Loppuakohden taas sitten parani! Tehtiin laukassaki paljon vaan ympyröitä ja kaikkea kaarevia uria. Laukan jälkeen kävelin hetken pitkin ohjin.










Sitten alettiin hyppäämään. Ekana tultiin esteistunnassa ravissa pystyn yli ja vaihdettiin suuntaa. Kun ekan tokan kolmannen ja neljännenkin kerran lähestyin pystyä niin heti suoristuksen jälkeen futum alexalla nousi pää ja se lähti ryntäämään estettä kohti. Muutaman vikan kerran se meni sen tosi mallikkaasti! :)



Sitten tultiin se pysty laukassa ja sen jälkeen linjalla okserille se onnistu heti tosi hyvin! Tultiin se pari kertaa jonka jälkeen tulin yhen toisen linjan. Se oli pysty okseri linja suoralla. Sekin meni tosi hyvin!! Sitten tultiin parikertaa vesi joka aluks ei tullu kovin hyvin. Eisiinä mitään poni kyllä hyppäs mutta tosipaljon oikeasta reunata. Se johtui mun istunnasta sillä heti kun keskityin siihen niin kolmannella kerralla tultiin ihan luotisuoraan se!




Sitten hetken kävelyn jälkeen tulin radan. Se alko siltä samaiselta pystyltä jolla alotettiin verkkaamaan. Sitten okseri, sarja, pysty okseri linja, lankku vesieste linja ja vikaks vielä sarja. 
Tulin ekalle vähän lähelle. Tokalle kielto tai no siis mä pysäytin. Alotin alusta ja sama uudelleen. Kolmannella kerralla pääsin sitte yli. Seuraavaks tuli sarja jolle a-osalle kielto. Toisenkerran taas kielto. Sitten ku päästiin a-osasta yli niin b-osalle kielto. No sitten seuraavalla kerralla päästiin molemmista esteistä yli. Sitten tuli se pysty okseri linja. Pysty hyvä hyppy okserille pysäytin. Tulin linjan uusiks ja sitten päästiin yli. Loppurata sujukin sitten hyvin! Radan jälkeen tulin vielä sen ekan ja tokan esteen. Ne tuli sitten hyvin! Tulin sen jälkeen vielä sarjan ja se tuli ihan super hyvin!!

















Mietin että mistä johtuu se että se on ollut nyt niin energinen ja mistä ne kiellot johtu. ne johtuu siis täysin musta tottakai!! jos ratsastaisin paremmin niite ei todennäköisesti tulisi!! ollaan kyllä muutettu myös vähän Alexan ruokintaa. voitettiin nimittäin sieltä viimeviikonlopun kisoista rautapurkki. ollaan nyt annettu sitä niin en tiedä voiko siitä olla mitään vaikutusta? Olin silti aika tyytyväinen valmennukseen. Välillä pitää mennä plörinäks! Tärkeintä on vaan että oppii edes jotain. Ja siis miten hyviä tunteja Teppo pitää! Siis niin monipuolisia ja tehokkaita!!!

Sitten kun päästiin talliin pesin ja kylmäsin Alexan. Sen jälkeen päästin sen piehtaroimaan ja syömään vihreää. Laitoin Alexalle vielä tarhaan vietäessä sadeloimen kun illaksi luvattiin sadetta.


                                     






















Mitä tykkäsitte kun oli tosi paljon nyt kuvia? Mitä kokemuksia teillä on raudan syötöstä? Kannattaako se?

4 kommenttia:

  1. Kivoja kuviaja ihanan raikas blogi! Tykkäsin, kun oli paljon kuvia, koska ne olivat hyvälaatusia!

    http://mylifewithtoper.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi, kuvat olivat todella ihania. Etenkin ensimmäinen ja viimeinen ratsastuskuva.! Minusta on mukavaa kun on paljon hyvälaatuisia kuvia :)!

    Jäin lukijaksi :)!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ja ne oli munkin lempparit!! ;)

    VastaaPoista