torstai 28. toukokuuta 2015

Mites kisojen jälkeen?

Ajattelin tehdä tälläsen postauksen miten liikutan Alexan aina kisojen/valmennusten jälkeen. 
Yleensä kisojen jälkeisenä päivänä mä ratsastan Alexan mahdollisimman rennoks ja tyytyväiseksi. Siihen saattaa riittää 15 min. Tai 30 min. Yleensä palauttavana päivänä mä myös kävelen tavallista pidempää esim käyn hyvällä säällä teillä tai metsässä alku- ja loppukävelemässä. Yleensä kylmään jalat vielä seuraavana päivänä vaikka niissä ei olisi mitään ihmeellistä. Yleensä kisojen/ rankkojen valmennusten jälkeen Alexalla on enemmän nestettä jaloissa kun yleensä mutta ne lähtee liikutuksesta pois. 
Seuraavana päivänä eli kaksi päivää kosojen/valmennusten jälkeen pidän täys vapaan tai taluttelu/juoksutuksen. Jos on taluttelu, talutan noin 20-40 min. Esimerkiksi nyt tiistaina mä talutin Alexaa ensin 20 minuuttia ja sen jälkeen juoksutin noin 5 min. Otin pelkkää ravia, ja se meni tosi, itseasiassa yllättävän hyvin! Katson yleensä tarpeen mukaan kylmäänkö vai enkö. 



Meidän tallilla hepat on aloittanut jo laidunkautensa. Tosi monet hepat kirmailee, hyppii ja ponppii kun pääsee ensikertaa laitsalle aina talven jälkeen. Meidän poni vähät välittää juoksentelusta vaan keskittyy yleensäkkin pelkkään syömiseen! :D




Miten te liikutatte heppanne rankkojen päivien jälkeen? Kirmaileeko teidän heppanne laitsalla?

2 kommenttia: